Російський співак Філіп Кіркоров 13 лютого відвідав окуповану Горлівку та заспівав перед пацієнтами та співробітниками міської лікарні №2. 

Також артист заявляв, що привіз гумдопомогу, відвідав пацієнтів травматологічного центру та пообіцяв допомогти постраждалим, які потребують протезування. 

За даними пропагандистських ЗМІ, співак пожертвував 3 млн рублів на притулок для тварин.

Це сталося після того, як на Росії почали скасовувати виступи та концерти усіх учасників так званої “голої вечірки”, що її влаштувала блогерка Анастасія Івлєєва. Саме після скандалу артиста почали вирізати з телеефірів та скасовувати його концерти. Сам Кіркоров свою присутність на скандальній вечірці назвав помилкою.

Тим часом британська розвідка оприлюднила звіт, у якому описує, як “майже гола” вечірка Філіпа Кіркорова та його подальша “патріотична” діяльність свідчать про дедалі ширшу присутність війни у громадському житті Росії.

Звіт містить такі ключові моменти:

  • Кремль тисне на діячів культури: Російська влада змушує публічних осіб демонструвати підтримку війни проти України.
  • Кіркоров потрапив у “чорний список”: Після скандальної вечірки співака викреслили з переліку дозволених артистів.
  • “Чорний список” для противників війни: Кремль заборонив виступи 50 артистів, які публічно виступають проти війни.
  • Скандал як інструмент пропаганди: Кремль використовує скандал з Кіркоровим, щоб розділити росіян на “патріотів” та “гедоністичну еліту”.
  • Переслідування за “ЛГБТ-пропаганду”: Один з учасників вечірки був покараний за так званими законами про “ЛГБТ-пропаганду”.

Раніше: Стало відомо, що зроблять окупанти з віллою Софії Ротару в Криму

Звіт британської розвідки свідчить про те, що Кремль посилює контроль над культурним життям Росії. Цензура та пропаганда стають дедалі жорсткішими, а будь-яке інакомислення жорстоко придушується.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦