Російські окупанти проводять рятувальну операцію

В анексованому Криму затонув російський великий десантний корабель. Інформацію підтверджують кримські пабліки, українські видання та російські військкори.

«Українська правда» пише з посиланням на джерела в українській військовій розвідці, що дронами ГУР було уражено великий десантний корабель “Цезар Куніков”. Після атаки ВДК потонув у Чорному морі.

За даними близького до Міноборони РФ каналу «Рибар», російський ВДК справді вражений, але ступінь його пошкодження невідомий. 

Провоєнний телеграм-канал «Два майори» пише, що «весь екіпаж живий».

Також читайте: У Москві горіла багатоповерхівка: гасили гелікоптерами 

“Щоразу Чорноморський флот виявляється некомпетентним і не в змозі відбивати напади”, пише «Рибар».

Тим часом Телеграм-канал «Кримський вітер» опублікував кілька відео, на яких зафіксовано, як горить корабель у морі, з нього підіймається стовп диму. 

Раніше російське Міноборони повідомляло про атаку безпілотників над Чорним морем: “9 безпілотників перехоплено вночі над Білгородською, Воронезькою областями та над Чорним морем”. 

За даними джерел “Кримського вітру”, після атаки по кораблю “Цезар Куніков” у морі помітили ще один ВДК та підводний човен. Також над місцем “інциденту” кружляють військові гелікоптери. 

Українська розвідка підтвердила знищення російського корабля. Зазначається, що до ліквідації залучалися спецпризначенці «Групи 13» ГУР МО України.

“Ворожий корабель атакували ударними морськими дронами “Magura V5” біля берегів тимчасово окупованого Криму неподалік міста Алупка”, – кажуть в ГУР.

ВДК отримав критичні пробоїни по лівому борту та потонув.

Цей корабель проєкту 775 ― одне із найновіших російських суден, яке могло вміщати 87 членів екіпажу. Його Росія використовувала під час воєн проти Грузії, Сирії та України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦