“Котячі експерти” радять господарів кішок ретельніше дбати про здоров’я своїх тварин. 

У Jaw-Dropping Facts надали 10 порад, як зробити життя вашої кішки щасливішим:

Cat hunting to mouse at home

1. Масаж: Замість простого погладжування спробуйте помасажувати кішку. Їм подобається трохи більший тиск, якщо ви не перестараєтеся.

Можливо, вас також зацікавить: Подивіться на хвіст: як зрозуміти котячу мову

2. Чухання підборіддя: Кішки обожнюють, коли їм чухають і гладять підборіддя. Робіть це частіше, і ваш пухнастий друг буде щасливий.

3. Розташування котячих речей: Розставте туалетні лотки, ліжка та дряпалки по всій оселі. Це дасть кішці відчуття власності на свій життєвий простір і допоможе їй почуватися впевненіше.

4. Різноманітність в їжі: Годуйте кішку різноманітною їжею, щоб вона отримувала всі необхідні вітаміни і мінерали. Це також допоможе їй не стати вибагливою.

5. Особлива їжа: Кішки не можуть відмовитися від яєць, свіжої риби (без кісток!) та тунця. Проте не годуйте їх тунцем занадто часто, щоб вони не відмовлялися від звичайного корму.

6. Нові ігрові зони: Створіть для кішки нові ігрові майданчики. Вона буде щаслива стрибати вгору і вниз конструкцією для лазіння або гратися зі своїми іграшками.

7. Нові іграшки: Кішки люблять нові іграшки, але їм швидко набридають. Купуйте нові іграшки час від часу, щоб ваш вихованець не нудьгував.

8. Місце для спостережень: Обладнайте підвіконня з підстилкою, щоб кішка могла розслабитися і спостерігати за світом.

9. Можливість погратися з водою: Багато кішок люблять гратися з проточною водою. Поставте кішці фонтанчик, щоб вона могла гратися і пити більше води.

10. Перегляд телевізора: Кішки часто люблять дивитися на птахів, мишей, риб або котячі ігри на планшетах. Це стимулює їхній розум і підтримує розумову активність.

Дотримуючись цих порад, ви зможете зробити життя вашої кішки щасливим і повноцінним.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦