Спекуляції про смерть диктатора можуть зняти тиск з Росії

Політолог Валерій Соловей переконує, що російський диктатор Володимир Путін вже рік як помер і що його тіло покоїться у морозильній камері. На публіку ж нібито виводять чергового двійника.

“Путін помер, безповоротно помер, він не воскресне, він залишиться в морозилці”, — сказав Соловей.

The Wall Street Journal проаналізувало низку заяв російського політолога. 

Зазначається, що його заяви ґрунтуються на чутках про стан здоров’я Путіна, “який різко погіршився”.

Можливо, вас також зацікавить: Путін вилаявся під час інтерв’ю: здали нерви

“Пошукові запити в Google, такі як “Путін Паркінсон”, досягли піка популярності 2020 року, а “Путін рак” досяг піка 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

До того ж “відкриття” російського політолога про погіршення здоров’я диктатора підживили західні таблоїди. Чутки набули такого поширення, що директор ЦРУ Вільям Бернс відчув бажання розвіяти їх 2022 року, зробивши рідкісну публічну заяву про стан здоров’я іноземного лідера. Путін, як сказав Бернс, “занадто здоровий”.

“Спекуляції про неминучу смерть Путіна можуть зняти тиск з будь-кого в Росії чи на Заході, хто розмірковує над тим, як протистояти йому чи його вторгненню до України”, – сказав співробітник Ради з міжнародних відносин Томас Грем.

Водночас видання пише і про інший можливий сценарій: після придушення незалежних ЗМІ Кремль роками дискредитував їх залишки, посіявши суміш дезінформації, через яку будь-яка новина здавалася сумнівною або предметом думки.

“Суть у тому, щоб зробити все неймовірним», — сказав Ерік Грін, який до минулого року був головним радником Байдена з Росії в Раді національної безпеки. 

Він додав: “Одного разу Соловей може бути дискредитований, коли він буде змушений визнати, що Путін живий, але, отримавши стільки впливу, він ще більше погіршить імідж ЗМІ в цілому”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦