Найчастіше забудовники пропонують “квадрат” за 24 200 грн

За останні пів року на київському вторинному ринку однокімнатні квартири відчутно подорожчали. З липня 2023 року до січня 2024 року їхня середня ціна зросла на 4 тисячі доларів – до 45,5 тисяч.

Однак у річному порівнянні житло подешевшало, причому на значно більшу суму. З січня 2023 року по січень 2024 року ціна на однокімнатні квартири знизилась на 8 тисяч доларів. При цьому важливо зазначити, що мова йде саме про продані квартири, а не про ціни в оголошеннях.

Найдоступнішими за ціною виявились однокімнатні квартири в Деснянському районі столиці – в середньому 42 тисячі доларів. Далі йдуть:

  • Святошинський район – 48 тисяч доларів;
  • Оболонський район – 55,3 тисячі доларів;
  • Солом’янський район – 56 тисяч доларів;
  • Подільський район – 59 тисяч доларів.

Найвищі ціни зафіксовано в Печерському районі – в середньому 128 тисяч доларів. 

Також читайте: Ціни злетіли: скільки коштує оренда квартир у Києві, Львові, Дніпрі, Харкові та Одесі

Також досить дорогими виявились квартири в Шевченківському (80 тисяч доларів), Голосіївському (67,5 тисяч доларів) та Дарницькому й Дніпровському (66 тисяч доларів) районах.

Вартість нових квартир у столиці за рік також знизилась. З січня 2023 року по січень 2024 року ціни на них впали майже на 5 000 грн/кв. м – з 47 750 грн/кв. м до 43 000 грн/кв. м.

Найчастіше забудовники пропонують квадратний метр за 24 200 грн. Ціна формує 8% оголошень про продаж нерухомості.

Таким чином, ринок нерухомості Києва демонструє неоднозначну динаміку. З одного боку, спостерігається подорожчання однокімнатних квартир на вторинному ринку за пів року. З іншого боку, за рік ціни на житло як на вторинному, так і на первинному ринку знизились. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦