Українці платять за комуналку сусідів через шахрайство з лічильниками

Згідно з чинним законодавством, українці змушені сплачувати не лише за свою комуналку, але й за втрати в будинку. Це може призвести до неприємних ситуацій, коли за вкрадені кубометри води або газу платять всі мешканці.

Найчастіше шахраї використовують магніти, щоб сповільнити або зупинити лічильники води. Це дозволяє їм “касти воду, перекладаючи витрати на своїх сусідів.

Голова ОСББ в Київській області Марія розповіла “Обозревателю”, що після того, як вона зобов’язала всіх мешканців пройти повірку лічильників і надати довідку, виявилось, що щонайменше в 6% квартир були несправні лічильники.

Раніше: В Україні суддя визнав плату за доставлення газу незаконною

“У когось є сліди магнітів, але кажуть, що не чіпали їх, у когось просто відхилення у показах 20% і не зрозуміло чого. І це ще ми повірку проводили, коли люди вдома. Хто дійсно магніт використовує, міг зняти його. А потім у нас зайві куби, які змушені зі спільного бюджету сплачувати. Фактично за тих сусідів, які крадуть воду, мають платити сусіди, що справно сплачують”, – розповідає голова ОСББ.

Важливо не тільки слідкувати за своїм лічильником, але і спілкуватись з активом будинку. Адже якщо хтось краде воду, за ці кубометри заплатить не водоканал, а більш порядний сусід.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦