Такі фрукти як яблука дуже популярні в усьому світі. Через свою доступність та корисність вони ідеальним способом оздоровитися та наповнити свій організм корисними речовинами.

Користь яблук

Дослідження показують, що вживання яблук може принести ряд переваг для здоров’я, включаючи:

Зменшення ризику серцево-судинних захворювань – яблука багаті на клітковину, поліфеноли та інші поживні речовини, які підтримують здоров’я серця, пише Health.

Яблука

Також яблука є хорошим джерелом пектину — розчинної клітковини, яка покращує травлення. А ще – багаті на воду і клітковину, містять мало калорій, що допомагає контролювати вагу.

Читайте також: Найкращий сухофрукт для міцності кісток

Яблука можуть допомогти знизити ризик діабету 2 типу та розвитку раку завдяки своїм антиоксидантним властивостям.

Антиоксиданти в яблуках можуть покращити когнітивні функції, особливо у людей похилого віку.

Скільки яблук можна їсти на день?

Зазвичай рекомендується їсти від одного до трьох яблук на день. Однак людям з діабетом слід обмежити споживання яблук до одного маленького яблука на день, щоб не перевищити споживання вуглеводів.

Чи є побічні ефекти від вживання яблук?

Яблука навряд чи спричинять серйозні побічні ефекти при помірному вживанні. Однак у деяких людей після вживання яблук виникають здуття живота, гази та проблеми з травленням.

Це пов’язано з тим, що яблука багаті клітковиною і містять фруктозу і сорбіт FODMAP-цукру, які деякі люди не переносять.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦