Простий напій допоможе покращити когнітивні функції та захистити мозок

Дієта може виявитися ключовим елементом у збереженні когнітивного здоров’я, особливо зранку. Замість кави деякі дієтологи рекомендують включити чай з куркумою до свого раціону, як один зі способів поліпшення функцій мозку.

Куркума, спільно зі сполукою куркумін, славиться своїми протизапальними і антиоксидантними властивостями. Це може бути особливо корисно для збереження когнітивних функцій, зменшуючи ризик розвитку нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера, пише She finds.

Куркумін сприяє виробленню нейротрофічного фактора мозку (BDNF), який важливий для виживання і росту нейронів. Зниження рівнів BDNF пов’язано зі зниженням когнітивних функцій, тоді як його підвищення може поліпшити пам’ять та когнітивні навички.

Що пити вранці

Куркумін також може допомагати захищати мозок від амілоїдних бляшок, які пов’язані зі зниженням когнітивних функцій та розвитком хвороби Альцгеймера.

Хоча чай з куркумою сам по собі не є панацеєю, він може бути частиною здорового способу життя, сприяючи збереженню мозкової активності на довгі роки. Здорове серце, яке забезпечує постійне постачання мозку киснем та поживними речовинами, також важливо для підтримки когнітивних функцій.

Читайте також: Що буде, якщо їсти гарбузове насіння щодня

Звичайно, важливо пам’ятати, що вживання одного простого напою не дасть вам ідеальної пам’яті й навіть не захистить вас від хвороб на все життя. Щоб зберегти свій розум якомога гострішим, у ваших інтересах включити низку здорових звичок у свій розпорядок дня.

Також, оскільки куркума може взаємодіяти з деякими ліками, то перед вживанням чаю з куркумою проконсультуйтеся з лікарем.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦