Цей продукт має великі переваги для здоров’я

Оливкова олія є основним продуктом в багатьох середземноморських країнах, і дослідження показують, що вона має ряд переваг для здоров’я.

Одне з недавніх досліджень, опубліковане в Nature, показало, що щоденне помірне споживання оливкової олії першого віджиму може знизити ризик смерті від усіх причин на третину, а ризик смерті від серцево-судинних захворювань на половину.

Інші дослідження показали, що оливкова олія може допомогти знизити ризик таких захворювань, як рак, діабет 2 типу та хвороба Альцгеймера.

Чому оливкову олію потрібно пити ложками: наукове пояснення

Оливкова олія першого віджиму отримується методом холодного пресування і містить високий вміст антиоксидантів, які можуть допомогти захистити організм від пошкоджень.

Читайте також: Експерт з довголіття порекомендував щоденний диво-суп на сніданок

Однак важливо зазначити, що оливкова олія першого віджиму є висококалорійною, тому її слід вживати помірно. Експерти рекомендують вживати не більше трьох-чотирьох столових ложок оливкової олії на день.

Однак не всі оливкові олії однакові. Оливкова олія першого віджиму вважається найкориснішою, оскільки вона містить найбільше антиоксидантів. Така олія виготовляється шляхом холодного пресування оливок, що зберігає більшу частину поживних речовин.

Оливкову олію першого віджиму можна знайти в продуктових магазинах і супермаркетах. Купувати олію краще ту, яка продається у темних скляних пляшках – тоді вона не взаємодіє з сонячним промінням. А зберігати оливкову олію варто в темному, прохолодному місці.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦