1 лютого жителька Голосіївського району Києва відсвяткувала столітній ювілей 

У Києві днями вітали 100-річну ювілярку, мешканку Голосіївського району Ніну Федорівну Коломацьку. 1 лютого їй виповнилося 100 років. 

У коментарі ТСН вона поділилася секретами свого довгого життя.

Ніна Федорівна народилася 1 лютого 1924 року в селі Комісарівка Генічеського району Херсонської області. Вона пережила голод 1932-33 років, каже, що брата запроторили до в’язниці за зібрані колоски. 

Також читайте: Перевірте своє прізвище: можливо, ваш рід захищений предками

Ніна Коломацька пережила й Другу світову війну, працюючи на будівництві оборонних укріплень, та навіть потрапила в концтабір у Німеччині. Тут вона перехворіла на тиф, але була врятована американцями.

Повернувшись на рідну землю, Ніна Федорівна зайнялася бухгалтерією та стала частиною великої родини залізничників. Разом з чоловіком вони пройшли усю війну та вирішили оселитися в Луганській області.

Мешкаючи в Києві з 1991 року, Ніна Федорівна відзначає свій 100-річний ювілей, долаючи труднощі повсякденного життя. Жінка впоралася з інсультом у 92 роки та переломом стегна у 95. Вона зізналася, що щодня їсть борщ та може дозволити собі шампанське на свята.

У розмові з родичами та журналістами Ніна Федорівна висловила свої переконання, що ключ до довголіття – це великий потяг до життя та любов до сім’ї. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦