Це питання називають внутрішніми справами Києва

У Міноборони Сполучених Штатів Америки вперше відреагували на чутки про звільнення головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Речник Пентагону Пет Райдер під час брифінгу заявив, що США не відстежує жодних змін у командуванні Збройних сил України.

Журналіст спитав у Райдера, чи був Пентагон поінформований Україною про будь-які зміни у верхівці свого командування, зокрема, про заміну генерала Залужного. 

Також читайте: Як чутки про відставку Залужного грають на руку Росії: пояснення ISW

Речник Пентагону відповів: “Щодо вашого останнього запитання я не відстежую жодних змін. Очевидно, що Україна має обговорювати свої внутрішні справи”.

Нагадаємо, 29 січня 2024 року українські ЗМІ поширили повідомлення про те, що Валерій Залужний може бути звільнений з посади головнокомандувача ЗСУ. Ця інформація не була офіційно підтверджена ані Міністерством оборони України, ані Офісом президента.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦