В Україні тисячі камер відеоспостереження передають інформацію на сервери китайського виробника.

Про це повідомили журналісти “Схем”. За їхніми словами, йдеться про камери спостереження від китайських компаній Hikvision і Dahua.

Раніше ми розповідали, що хакери атакували один із найбільших космічних центрів РФ.

Журналісти поговорили зі спеціалістами та з’ясували, що старі моделі камер від Hikvision і Dahua можуть бути зламані хакерами. Щоб зламати пристрій 2015 року, потрібно всього 15 хвилин.

Камери спостереження

Ці камери спостереження встановлено майже по всій Україні і, ймовірно, РФ може отримати записи з прифронтових регіонів, стратегічних об’єктів, українських міст з урахуванням тісної співпраці Китаю та росії.

У правоохоронних органах повідомили, що саме камера Hikvision (2016 року) була зламана російськими хакерами під час атаки по Києву 2 січня.

Крім цього, виробники Hikvision і Dahua є частковою власністю державних компаній РФ та можуть бути пов’язані з Комуністичною партією. При цьому влада КНР зобов’язала виробників надавати їм інформацію, яка потрібна для контррозвідки. Тому Пекін може з легкістю може отримати записи.

Варто зауважити, що ці компанії досі працюють в росії. Тільки за 2022 рік окупанти заплатили більш як 70 млн рублів податків за використання. У 2023 році НАЗК внесло Dahua і Hikvision до списку міжнародних компаній, які спонсорують війну.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦