Це справді могла бути підготовлена провокація

Падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області може бути пов’язано з перевезенням зброї.

Про це генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун заявив в ефірі телеканалу “Еспресо”.

Ягун зазначив, що літак, який упав, прибув до Бєлгорода з Сирії, минаючи країни, де заборонено літати російським військовим літакам. Це, на думку генерала, може свідчити про те, що на борту літака була зброя, яку Росія незаконно перевозила в Україну.

Ягун також вважає, що заяви російської сторони про те, що на борту літака були українські військовополонені, є провокацією. Він зауважив, що літак летів не в Бєлгород, а з Бєлгорода, і що у російської сторони досі немає жодних доказів того, що на борту були полонені.

Раніше: Кислиця різко відповів Лаврову щодо падіння літака Іл-76

За словами Ягуна, ця провокація може мати кілька цілей. По-перше, вона може бути спрямована на дискредитацію України на міжнародній арені. По-друге, вона може бути використана для того, щоб звинуватити Україну в порушенні міжнародного права та нехтуванні правилами ведення війни. По-третє, вона може бути спробою залякати українські військові від збиття російських літаків, навіть якщо на борту є військовополонені.

Ягун наголосив, що використання військових як прикриття для об’єктів, є воєнним злочином.

Наразі СБУ проводить розслідування обставин падіння російського Іл-76.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦