Одним ударом по будівлі кафе на Харківщині росіяни вбили 52 людей

5 жовтня російські окупаційні війська ракетою “Іскандер” знищили будівлю кафе у селі Гроза Харківської області, в якій на той момент походили поминки у пам’ять про загиблого на війні військовослужбовця Андрія Козиря.

Брехня Небензі

Однак Російська Федерація, яка визнала, що запустила ракетою по кафе, виправдовується тим, що в цій будівлі перебували “націоналісти”.

Це заявив постійний представник Росії в ООН Василь Небензя.

“Як відомо, у момент удару там проходили похорони одного з високопоставлених українських націоналістів. Зрозуміло, у них брало участь безліч його спільників-неонацистів. Невипадково на знімках, опублікованих у соцмережах одразу після удару, майже всі тіла належать чоловікам призовного віку”, – сказав він.

Подробиці трагедії у Грозі

Вдень 5 жовтня з’явилося повідомлення, що росіяни обстріляли село у Харківській області. Згодом стало відомо, що окупанти атакували будівлю кафе в Грозі. Там якраз селяни зібралися на пам’ятний обід. В селі відбулося перепоховання решток військовослужбовця Андрія Козиря, який загинув на війні минулого року та був похований на території Дніпропетровської області.

За останніми даними, внаслідок удару росіян загинули 52 людини, серед яких був шестирічний хлопчик.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦