Восени минулого року російські окупанти вирішили побудувати залізницю, яка мала  з’єднати Ростов-на-Дону та окупований півострів Крим. Залізнична гілка мала проходити й територією окупованої частини Запорізької області.

Так званий “губернатор” окупованої Запорізької області Євген Балицький повідомляв, що “це залізниця, яка проходитиме від Якимівки до Ростова через Бердянськ і Маріуполь”. 

23 січня стало відомо, що у селі Гранітне Маріупольського району стався вибух. Він пролунав на місці базування інженерних підрозділів російських бойовиків, які були залучені до будівництва залізниці з Маріуполя до Ростова.  

Раніше ми розповідали, що безпілотник атакував нафтобазу у Брянській області.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко написав у соцмережах, що “удар в район базування інженерних підрозділів окупантів остаточно розбив надію на залізничний міст”.

З його інформацією, унаслідок “прильоту” було знищено як мінімум п’ять одиниць інженерної техніки росіян.

“Все. Це не просто крапка. Це жирний хрест на потенціалі залізниці з Росії мінімум на 2024 рік. Дякуємо всім причетним, в першу чергу в окупації”, – резюмував він. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦