Останніми днями У Києві склалася тенденція до зростання кількості хворих на грип та ГРВІ, зокрема на COVID-19. За третій тиждень січня зареєстровано понад 12,5 тисяч випадків захворювань на ці хвороби.

Головний санітарний лікар Києва Сергій Чумак закликає мешканців столиці носити захисні маски у громадському транспорті та місцях скупчення людей.

Оскільки спостерігається підвищення захворюваності на коронавірус, то Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала носити захисні маски, особливо, у місцях скупчення людей та транспорті. Міністерство охорони здоров’я України випустило відповідну пам’ятку для українців, а столична влада рекомендувала киянам носити маски.

Раніше: Мийте їх ретельніше: 5 найбрудніших частин тіла

“Я вважаю, що носити маску потрібно, якщо ви доглядаєте за хворою людиною або хворієте самі, але користуєтесь, наприклад, метро. У таких випадках варто користуватися маскою на час поїздки”, – зауважив Сергій Чумак.

Він додає, що побороти вірус допоможуть своєчасна профілактика хвороби, а також вакцинація. Щоб не отримати ускладнень, фахівець радить завчасно звертатися за допомогою до медичних закладів і не займатися самолікуванням.

За даними головного санлікаря Києва, найбільш активний у столиці зараз саме грип А. Він виявляється під час лабораторних досліджень. Основні симптоми хвороби – підвищена температура тіла, нежить, ломота у м’язах та суглобах, головний біль, слабкість. Симптоми дуже схожі на ГРВІ. Але у кожної людини вони проявляються по-різному. Виявити грип А можна завдяки швидким тестам або шляхом лабораторних досліджень.

Столична влада також рекомендувала киянам вакцинуватися від грипу та COVID-19. За даними МОЗ України, за 2023 рік у Києві було вакциновано від грипу 25% дорослих та 40% дітей. Від COVID-19 було вакциновано 60% дорослих та 50% дітей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦