Деякі парламентарі у важкий для України час вирішили швидко виїхати за кордон, коли українці стали на захист своєї країни.

Хтось втік у Польщу, а когось занесло в США або ж інші куточки світу як “волонтерів”. Про це йдеться у розслідуванні журналістів NGL.media.

Раніше у Кремлі зробили чергову цинічну заяву про мир з Україною.

31-річний депутат Харківської облради Віталій Абрамов виїхав за кордон як волонтер, бо Харківська ОВА внесла його до системи “Шлях”. Раніше він був в ОПЗЖ, але весною 2022 року вийшов.

Інший представник ОПЗЖ, але з Дніпропетровської області, Максим Кривда втік з України у грудні 2022 року. 35-річний чоловік отримав дозвіл від Дніпропетровської ОВА на виїзд як волонтер. Від того часу його не бачили.

39-річний Станіслав Лебедєв з Харківської районної ради, який також представник “Опозиційної платформи – За життя” у листопаді 2022 року виїхав з України, а після цього таємничо зник. До системи “Шлях” його додало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

43-річний священник і депутат Херсонської райради Ігор Семеніхін (“Європейська солідарність”) отримав дозвіл від Херсонської ОВА на виїзд з України, але назад він вже не повернувся. Ймовірно, він поїхав в Чикаго до сина. Його колеги дивуються цьому, бо перед від’їздом він приїжджав до військових на фронт з подарунками.

Крім цього, за кордон втекли під час війни:

  • 46-річний депутат Соледарської міської ради Сергій Петров.
  • 36-річний депутат Добропільської міської ради на Донеччині від партії “Порядок” Артем Сундучніков.
  • 36-річний депутат Чортківської міськради від партії “Сила людей” та ексочільник муніципальної варти Чорткова Назарій Пиптик з Тернопільщини.
  • Депутат Бориспільської міської ради на Київщині від ОПЗЖ Сергій Пашин.
  • Депутат Золочівської райради на Львівщині від “Сили і честь” Борис Довбета.
  • Депутат Саксаганської районної ради Кривого Рогу від “Слуги народу” Роман Резнік.
  • Депутат Покровської райради у Кривому Розі від “Батьківщини” Юрій Красножон.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦