На РФ розроблять бюджетний аналог реактивної “Герані”

На Росії заявили, що розробляють бюджетний аналог реактивного дрона-камікадзе “Герань” (типу іранського Shahed). Зазначається, що роботу над проєктом БПЛА «Яструб» планують закінчити у першому півріччі 2024 року. 

Над створенням “аналога шахеда” працюють у конструкторському бюро «Стратім». Зазначається, що «Яструб», який наводиться на ціль за координатами, виконаний за схемою «крило, що літає». Передбачається, що дрон зможе вражати цілі на відстані до 350 км.

Раніше ми розповідали, що Путін створює передумови для агресії проти Балтії.

“Яструб” використовуватиметься і як псевдокрилата ракета, тобто помилкова мета для “відволікання засобів протиповітряної оборони противника”.

Анонсується, що БПЛА з двигуном внутрішнього згоряння зможе розвивати швидкість до 300 кілометрів на годину, а версія з реактивною силовою установкою – 700 кілометрів на годину. 

Він буде здатний нести до 16 кілограмів корисного навантаження, його оснастять фугасною бойовою частиною.

У “Стратім” запевнили, що це буде дешевий дрон, оскільки його виготовлятимуть  “повністю з цивільних компонентів”.

Також зазначається, що аналог шахеда буде стійким до впливу засобів радіоелектронної боротьби і зможе заходити на мету за допомогою системи машинного зору.  

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦