На південному напрямку фронту ЗСУ вдається просуватися

Українські військові змінюють ситуацію на південному фронті. Нині помітний спад в застосуванні дронів та артилерії з боку російських військ.

Наталія Гуменюк, речниця Сил оборони півдня України, повідомила про це під час телемарафону, вказавши, що погода та зміни в бойових умовах призводять до адаптації стратегій та тактик бойовиків.

Раніше: Україна отримала можливість збивати російські ракети з курсу

“Дронові атаки та розвідувальна діяльність у повітрі суттєво змінилися за останню добу через стрімку зміну погодних умов. На деяких ділянках ворогу стало неможливо ефективно використовувати дрони та артилерію”, – повідомила Гуменюк.

Речниця також наголосила, що кількість артилерійських обстрілів в порівнянні з попередньою добою суттєво зменшилась, сприяючи спокійнішій ситуації в Херсонській та Миколаївській областях.

Гуменюк також поділилася інформацією про успішні операції Збройних Сил України на лівому березі Дніпра, де ворожі штурми не призводять до просування та завдають великих втрат у техніці та особовому складі ворога.

“Ворог на лівому березі продовжує свої неуспішні штурми, завдаючи великих втрат у техніці та особовому складі. Ми зберігаємо свої позиції й працюємо над розширенням контрольованих територій”, – додала вона.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦