Пхеньян обіцяє стримувати «ворожі військові маневри» після того, як США, Південна Корея та Японія проведуть військово-морські навчання

Північна Корея заявила, що провела випробування нової підводної ядерної зброї, що різко посилить занепокоєння щодо того, що Кім Чен Ин готовий до війни.

Офіційне центральне інформаційне агентство Кореї (KCNA) повідомило, що випробування було проведено в п’ятницю, 20 січня, у відповідь на спільні військові навчання Сполучених Штатів, Південної Кореї та Японії, пише Al Jazeera.

За даними KCNA, Північна Корея заявила, що випробувала систему «Haeil 5-23», яку вона розробляла в Східному або Японському морях.

North Korean/KCNA via REUTERS

Схоже, що це нова модель безпілотного підводного ударного безпілотника з ядерною зброєю під назвою «Haeil» або «tsunami», який Північна Корея стверджувала, що двічі випробувала минулого року.

Читайте також: США призупинили військову допомогу Україні

Північна Корея розробляє різноманітну ядерну зброю, нарощуючи свій арсенал, але аналітики кажуть, що незрозуміло, чи готова її підводна система до розгортання, і що вона, ймовірно, мало додає до наявних військових можливостей.

«Позиція протидії підводній ядерній зброї нашої армії ще більше удосконалюється», – повідомила KCNA в п’ятницю, додавши, що вона продовжуватиме дії зі стримування «ворожих військових маневрів» Сполучених Штатів та їхніх союзників.

Випробування відбувається в Північній Кореї, оскільки напруженість на Корейському півострові зростає, а Пхеньян стає все більш гарячою у своїй риториці щодо підготовки країни до війни. Цього тижня Північна Корея заявила, що випустила ракету середньої дальності з гіперзвуковою боєголовкою.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦