Законних грошей посадовець на це не мав  

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) викрило чиновника Київської митниці у володінні необґрунтованими активами на загальну суму понад 8,6 млн гривень. 

Виявлено, що завідувач сектору митного оформлення митного поста “Південний” у Фастові та його родина придбали житловий будинок та 6 земельних ділянок на передмісті Києва у 2023 році.

Деталі розслідування підкреслюють, що доходи матері-пенсіонерки та самого чиновника, який перебуває на державній службі понад 25 років, не дозволяли їм законно придбати такий масштабний майновий комплекс.

Раніше: СБУ запобігла екологічному теракту: зрадник працював на ФСБ

Зазначається, що дружина чиновника також працювала в митних органах до квітня 2023 року, не зафіксованою належним чином для такого роду придбань.

Представник НАЗК вказав, що чиновник пояснив, що його мати позичила кошти для придбання нерухомості, але відмовився надати інформацію про особу, яка здійснила позику. Однак мати-пенсіонерка не відповіла на лист від НАЗК, який запитував її пояснення.

Важливо відзначити, що сім’я чиновника фактично користувалася та розпоряджалася придбаним майном, при цьому сам чиновник вказав на доручення з їх боку.

Наразі матеріали розслідування передані до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з метою розгляду питання про подання в суд на визнання активів необґрунтованими та стягнення нерухомості до доходу держави.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦