З 1 січня 2024 року в Україні запровадили плату за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж (третій платіж за газ). Сума платежу залежить від стану будинку, а також кількості квартир у ньому.

Орієнтовна вартість обслуговування внутрішньобудинкових мереж становить від 40 до 1500 грн.

Наприклад, у місті Олександрія Кіровоградської області мешканці будинку на вул. Миру, 12 (це двоповерховий цегляний будинок) мають заплатити 1475,4 грн з квартири. А в Олександрії на вул. Садова, 33а розташована панельна багатоповерхівка, де кожен мешканець отримає рахунок всього на 95,15 грн, пише “Обозреватель”.

У Полтаві більшість мешканців багатоквартирних будинків заплатять близько 150-250 грн. Але є певні винятки. Наприклад, на вул. Рєпіна, 12а (будинок на 78 квартир) заплатять 99,9 грн. А власники квартир за адресою Короленка, 9/12а мають заплатити 264 грн.

Додамо, що Слуга народу пропонує підвищити військовий збір українцям із зарплатами понад 20 тисяч

За правилами загальна вартість обслуговування мереж у будинку ділиться на всі квартири. Саме тому платіж залежить від розміру житла.

Відзначимо, що плата за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж не є обов’язковою. Власники квартир можуть відмовитися від неї, але в такому випадку вони не зможуть користуватися газовим обладнанням у своїх квартирах.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦