Системи РЕБ почали працювати ефективніше.

Українські системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) стали більш ефективними у боротьбі з російськими ракетами. Це дозволило українським силам оборони збивати або відхиляти від курсу значну кількість ворожих ракет.

Про це заявив експерт з авіації, провідний науковий співробітник Державного музею авіації Валерій Романенко. Він припустив, що Україна отримала нові системи РЕБ, які дозволяють втручатися загалом в навігаційну систему або систему зв’язку російських ракет.

Раніше: Франція передасть Україні далекобійні ракети SCALP

За словами Романенка, українська армія отримала від країн-партнерів значну кількість систем РЕБ. Це дозволило розгорнути їх на більшій території України та збільшити їхню потужність.

“Раніше теж бували випадки, коли ракети падали будь-де, але цього разу речник Повітряних сил сказав, що ракети взагалі десь попадали в полях, лісах. Тобто в їхню навігаційну систему, маршрути були внесені якісь корективи непередбачені тими, хто їх запускав”, – зазначив експерт.

Він також зауважив, що українські системи РЕБ особливо ефективні проти російських ракет “Калібр” та “Іскандер”. Ці ракети наводяться за допомогою супутникових систем, і українська армія може впливати на ці системи, змушуючи ракети відхилятися від курсу.

“Зараз ми вже можемо не витрачати ракети на збиття російських засобів ураження, особливо це ефективно проти “шахедів”, – підсумував Романенко.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦