Він вніс дані про двох знайомих чоловіків у систему “Шлях” як других водіїв

У Закарпатській області до іспитового терміну засудили далекобійника, який вивіз за кордон двох чоловіків-ухилянтів.

Також чи повідомляли, що далекобійник вигадав нову схему, аби вивезти сина за кордон

За даними Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області, водій-ФОП у лютому та березні 2023 року вніс дані про двох чоловіків до системи “Шлях” і вони виїхали на його фурі, як другі водії. Після цього ухилянти не повернулись до України.

На суді далекобійник провину визнав і заявив, що грошей за переправлення чоловіків за кордон не брав, оскільки вони були його знайомими. Він просив суд суворо його не карати.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 332 КК України та засудив до 5 років позбавлення волі і заборонив займатись діяльністю, пов’язаною із переправленням за кордон. Проте цей вирок суд замінив на 1 рік та 6 місяців іспитового.

У вироку суду зазначено, що, попри те, що далекобійник не брав грошей за переправлення ухилянтів, він все одно вчинив злочин, оскільки сприяв їхньому ухиленню від мобілізації.

Засуджений має право на звільнення від покарання, якщо він протягом іспитового терміну не вчинить нового злочину і належним чином виконає всі покладені на нього обов’язки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦