Допомога зупинена до схвалення нового фінансування Конгресом

Координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі оголосив на брифінгу в Білому домі, що Сполучені Штати призупинили військову допомогу Україні до отримання нового фінансування, яке має схвалити Конгрес.

Раніше: Республіканці розробили План перемоги для України

Останній пакет військової допомоги вартістю $250 млн, оголошений 27 грудня 2023 року, вже наданий, і грошей на інші видатки поки недостатньо. За словами Кірбі, внаслідок цього припинено надання допомоги саме в той час, коли Росія посилює атаки.

“Допомога, яку ми надаємо Україні, зараз припинилася. А атаки, які здійснюють росіяни, лише посилюються. І про це говорили на початку цього тижня, що вони використовують північнокорейські балістичні ракети для виконання своєї брудної роботи”, – зазначив координатор Ради національної безпеки США.

Доки нове фінансування не буде схвалене, припинення військової допомоги може залишити Україну в складних умовах відстоювання від російської агресії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦