Далекобійник спробував вивезти сина за кордон, щоб уникнути його призову

Жовківський районний суд Львівської області засудив до року іспитового терміну позбавлення волі далекобійника, який у жовтні 2023 року намагався вивезти свого сина за кордон, щоб того не мобілізували до армії.

Раніше ми розповідали, що українець купив прапор з підписом Залужного за 160 тисяч гривень, а потім вимагав повернення грошей.

За даними суду, підозрюваний мав право безперешкодного виїзду за кордон як водій, що здійснює міжнародні вантажні перевезення. Однак він вирішив використовувати своє право для того, щоб вивезти сина за кордон незаконно.

Підозрюваний заховав сина у своєму спальному мішку та рушив до пункту пропуску “Рава-Руська – Гребенне”. Там під час огляду прикордонники виявили ухилянта.

На суді підозрюваний визнав свою провину і розкаявся. Він повідомив, що справді хотів вивезти сина за кордон, щоб того не мобілізували до армії.

Суд визнав чоловіка винним та засудив до 3 років позбавлення волі, замінивши реальний термін на рік іспитового. Цей вирок ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦