Ймовірні уламки балістичної ракети виробництва КНДР виявили у Харкові

Видання The Washington Post повідомляє, що Росія почала запускати по Україні балістичними ракетами, які були надані їй Північною Кореєю. Це заявили два американських чиновники на умовах анонімності.

Окрім того, Речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив журналістам, що американська розвідка повідомляє про те, що Пхеньян нещодавно передав РФ зброю — в тому числі кілька пускових установок і балістичні ракети. Він також додав, що дані види озброєння були застосовані під час атак Росії 30 грудня та 2 січня, наслідки використання оцінюються.

Також читайте: Експерт: у ЗСУ є лише один напрямок для просування

Під час порівняння уламків з ракеткою російського ОТРК “Іскандер-М” 9М723 були знайдені значні відмінності, а діаметр не відповідає розмірам російських аналогів.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону зауважив, що підтвердити інформацію про використання російською армією балістичних ракет з Північної Кореї, наразі неможливо.

“Я думаю, що озброєння, яке є у них, беремо ту ж Північну Корею, багато там чого радянського, багато технологій передав ще Союз. Можливо, навіть ідентичне. Тому очікувати чогось новішого навряд чи варто. Від того ж таки “Іскандера”, можливо, відрізняється чимось, але не надто”, – зауважив представник Повітряних сил.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦