Норвегія зробила виняток для України та дозволила прямий продаж зброї Україні, де триває війна.

В уряді Норвегії повідомили, що норвезька оборонна промисловість може на пряму продавати зброю та іншу оборонну продукцію.

Раніше ми розповідали, що приєднання України до ЄС може тривати до 11 років.

Глава МЗС Норвегії Еспен Барт Ейде нагадав, що росія розпочала вкрай агресивну війну проти України, яку треба продовжувати підтримувати. При цьому треба враховувати, що військові дії затягнуться. Тому норвезький уряд дозволив прямі продажі зброї, снарядів та боєприпасів власного виробництва для України. Рішення вступило в силу від 1 січня 2024 року.

Це означає, що норвезькі компанії повинні подати запит до МЗС Норвегії, щоб отримати ліцензію на експорт зброї та оборонної продукції для України.

Норвегія та Україна

Експортні ліцензії надаватимуться в кожному конкретному випадку, а кожну заявку буде ретельно перевірено. Контроль й надалі буде, згідно із нормами експортного контролю країни.

В уряді наголосили, що дозвіл на експорт оборонної продукції діє тільки для України, а не для інших світових країн світу. Для них залишається заборона щодо продажу зброї в райони, де триває війна, або є ризик розвитку військових дій.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦