Україна має стати членом ЄС у міжнародно визнаних кордонах

Процес вступу України до Європейського Союзу може зайняти від 6 до 11 років, заявив посол ЄС в Австрії Мартін Зельмайр в інтерв’ю виданню Kleine Zeitung.

Зельмайр пояснив свою думку тим, що Австрії знадобилося для вступу до ЄС шість років, а Іспанії – одинадцять. За його словами, Україна може бути десь посередині.

Читайте також: Байден назвав умову для майбутнього членства України в НАТО

Посол також зазначив, що нинішній процес вступу України до ЄС призводить до нової динаміки на Західних Балканах. Завдяки Угоді про асоціацію Україна вже прийняла 70 відсотків законодавства ЄС з 2016 року.

Однак, за словами Зельмайра, ще багато чого потрібно зробити, зокрема, щодо незалежності судової системи та ефективності адміністрації.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський тим часом заявив, що Україна повинна виграти війну та стати членом ЄС у міжнародно визнаних кордонах до кінця поточного десятиліття.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦