Експерти сказали, до чого готуватися українцям

Міністерство агрополітики України прогнозує, що ціни на основні продукти в Україні залишаться стабільними 2024 року, але лише українського виробництва.

Як повідомив перший заступник очільника профільного міністерства Тарас Висоцький, ціни на м’ясо та молочну продукцію в Україні порівняно з минулим роком зросли лише на 5%. Це пов’язано з тим, що в Україні є достатня кількість сировини для виробництва цих продуктів.

Також читайте: В Україні зростуть тарифи на комуналку: на що саме

Однак ціни на імпортні продукти, такі як цукор і соняшникова олія, можуть істотно коливатися. Це пов’язано з логістичними проблемами та високими цінами на енергоносії.

“В принципі за основними блоками вітчизняної продукції має бути стабільна ситуація наступного року. Цілком можливо, що будуть традиційні, але незначні сезонні коливання. Але не більше”, – зазначив Висоцький.

Він також додав, що Міністерство агрополітики вживає заходів для того, щоб забезпечити доступність вітчизняної продукції для всіх споживачів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦