З країни виженуть росіян, які не подали документи на проживання

Щонайменше 1213 громадян Росії, які не відповідають вимогам нещодавно прийнятого закону про імміграцію та не подали заяву на отримання посвідки на проживання, будуть депортовані з Латвії, оголосило Управління у справах громадянства та міграції Латвії та повідомляє латвійське видання Delfi.

Раніше: Україна вперше розповіла, кого з полонених окупантів відмовилась забирати росія

Змінений закон про імміграцію вимагав від них подати заяву на дозвіл на проживання в Латвії до 30 листопада, і немає інформації про те, що ці люди вже покинули країну.

З тих громадян РФ, які вже перенесли 30 листопада, 1344 все ж подали документи на отримання іншої (тимчасової, а не постійної) посвідки на проживання.

«Інформація, зібрана на цей час свідчить про те, що ще 904 особи перетнули зовнішній кордон Латвії та залишили країну», – йдеться у статті.

Раніше повідомлялося, що Латвія попросить покинути країну шість тисяч громадян Росії.

Коли Латвія відновила незалежність від Радянського Союзу в 1991 році, вона не визнала рішення радянського уряду дійсними. Це залишило значну частину росіян у країні як законних мешканців, хоча багато хто з того часу отримав громадянство.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦