Україна оприлюднила список з російськими військовими, які виявилися непотрібними росії.

Окупанти відмовились забирати своїх же ж з полону. До цього списку потрапили 200 російських військових, повідомляє Telegram-канал “Хочу жить”.

Раніше ми розповідали, чи може війна перенестися на територію росії.

Росія викреслила зі списків на обмін окремих російських солдатів. Така інформація вперше оприлюднюється відкрито. Його назвали “список 200” і нікого з нього повертати РФ не збирається.

Україна вперше оприлюднила імена полонених окупантів, яких відмовилась забирати Росія. Список
Список полонених російських окупантів

Експерти зауважили, що росія порушує свій армійський статут, відмовляючись повертати додому своїх солдатів з полону.

У пункті 23 Статуту внутрішньої служби ЗС РФ йдеться, що командири повинні вжити всіх необхідних заходів задля звільнення з полону своїх полонених військових, згідно з нормами міжнародного гуманітарного права.

Своєю чергою Україна неодноразово закликала РФ провести обмін “всіх на всіх”, пропонувала репатріацію військовополонених з тяжкими пораненнями, повернення багатодітних батьків. Проте Росія ігнорує усі запропоновані ініціативи.

Російські військові у полоні

Тепер Україна буде регулярно публікувати списки полонених окупантів, яких РФ за весь час повномасштабного вторгнення цинічно викреслює зі списків на обмін. Це реальні чоловіки, на яких вдома також чекають сім’ї. Щоб повернутися додому, їм потрібна згода тільки російської сторони.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦