Машина притисла людину, яка програмувала інших несправних роботів

Інженер Tesla отримав травми, коли робот напав на нього на заводі компанії Giga в Техасі. Інцидент стався у 2021 році, коли інженер програмував програмне забезпечення, яке керує роботами-виробниками.

Згідно з повідомленнями, робот затиснув інженера до поверхні, втиснувши кігті в його тіло й подряпавши спину та руки чоловіка. Інженер впав з жолоба, призначеного для збору алюмінієвого брухту, залишивши за собою кривавий слід.

Звіти говорять, що робота «ненавмисно залишили в робочому стані». Два інших роботи були вимкнені з міркувань безпеки, але третій, той, який поранив працівника, був «ненавмисно залишений у робочому стані».

Адвокат, який представляє інтереси працівників заводу, вважає, що про травми не повідомляють. З усім тим, у 2021 і 2022 роках на заводі не було повідомлень про інші травми, пов’язані з роботами.

Проте видання Daily Mail повідомило, що робітник, на якого напав робот, не потребував відгулу після травм.

Це не перший інцидент на заводі Tesla Giga в Техасі. Під час будівництва фабрики The Workers Defense Project подав дві справи «до Міністерства праці США щодо оплати праці та навчання працівників».

Як повідомляє New York Post, у звітах про травми, поданих до федерального уряду, сказано, що «минулого року майже кожен 21 працівник заводу Giga Texas постраждав».

Раніше: Перший російський електромобіль став посміховиськом: фото

Однак одне дослідження показало, що роботи справді можуть зменшити травматизацію працівників. Дослідження Піттсбурзького університету показало, що роботи «можуть знизити рівень травматизму на виробництві, але відзначили, що працівники, які піддаються впливу роботів, частіше страждають від несприятливих наслідків для психічного здоров’я».

Директор із контролю ризиків нещасних випадків Девід Беррі сказав Business Insurance: «Все, що знають роботи, — це виконати програму. На жаль, люди помилково потраплять у зони, де знаходяться роботи, бо вони не мають навчання та процесів, щоб знати, що стандарт блокування застосовується до роботів».

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦