Заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма подав е-декларацію та здивував громадськість.

Він володіє семикімнатними апартаментами (710,4 кв. м) на Печерську у Києві за 73,2 млн гривень. Проте майно зареєстровано на його дружину, йдеться у розслідуванні Bihus.info.

Раніше ми розповідали, що Арахамія – мільйонер, а Стефанчук зайнявся будівництвом під час війни.

Крім цього, Шурма та його дружина регулярно дають у борг братові Ростислава мільйони гривень.

Як з’ясували журналісти, елітна квартира розташована у закритому житловому комплексі преміумкласу на столичних Печерських схилах. Але зараз житло такого розміру там не знайти.

ЖК на Печерську

У цьому самому ЖК родина Шурми володіє іншою квартирою у 53,2 кв. м, але вона значно дешевша – 3 млн грн. Чиновник придбав два паркомісця за 600 тис. грн. Тобто у цьому комплексі Шурма з дружиною закупилися на 77 млн гривень.

Розслідувачі запевнили, що офіційна зарплата Шурми – 30 тисяч гривень. Вони не думають, що цих грошей буде достатньо хоча б для оплати комунальних послуг.

Дружина Шурми як ФОП заробила менше мільйона гривень (за минулий рік), але їй це не заважає скуповувати нерухомість та землю. У 2023 році вона придбала землю та будинок під Києвом, але ціна буде відома у декларації за 2023 рік.

Також Шурма дав у борг рідному братові майже 167 млн грн, а його дружина – 43 млн.

Декларація Ростислава Шурми
Ростислав Шурма декларація

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦