Керівника Мінагро підозрюють у заволодінні землею на 291 млн грн 

Міністра агрополітики Миколу Сольського взяли під варту з альтернативою застави у розмірі 75,7 млн гривень за підозрою в заволодінні землею на суму 291 млн грн і спробі заволодіння іншою землею на 190 млн грн.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) прийняв рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб до 24 червня 2024 року з можливістю внесення застави. Застава може складати 25 тисяч прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 75,7 млн грн, і може бути внесена або самим підозрюваним, або іншою особою.

Вас також зацікавить: Українського міністра викрито на заволодінні землею держави на 291 млн грн

Нагадаємо, що Микола Сольський подав заяву про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України, і це питання буде розглянуто на одному з найближчих засідань Верховної Ради за інформацією голови ВР Руслана Стефанчука.

Підозра Миколі Сольському була повідомлена НАБУ 23 квітня. У судовому засіданні в четвер ВАКС заслухав сторони обвинувачення і захисту, після чого було ухвалено рішення про застосування запобіжного заходу. САП виступив із вимогою до суду про затримання, а також заборону Сольському спілкуватися з іншими підозрюваними, виїзд із Києва, носіння електронного браслета та внесення застави у розмірі 200 млн грн.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦