Українцям підвищать тарифи на комунальні послуги, зокрема гарячу воду, опалення та газ.

У Нацбанку повідомили, що це станеться, найімовірніше, тільки у 2025 році після закінчення дії мораторію на комунальні послуги. У 2024 році вартість залишиться на тому ж самому рівні.

Раніше ми розповідали, що українців можуть змусити доплатити десятки тисяч гривень за газ.

Згідно з прогнозами НБУ, поки тарифи не підвищуватимуться, то це стримуватиме зростання цін. Поки це можливо завдяки мораторію на підвищення тарифів на гарячу воду, газ та теплопостачання. Він діє до 2025 року.

Але після цього вартість комуналки може зрости, але різких скачків цін не буде. Ймовірно, тарифи на житлово-комунальні послуги підвищуватимуться поетапно протягом певного часу. При цьому населенню більше пропонуватимуть оформи субсидію чи скористатися іншими пільгами.

Тарифи на комуналку

Зауважимо, що в Україні вже підскочили тарифи на комунальні послуги на 13% у порівнянні з 2022 роком. Найбільше у ціні зросла електроенергія – на 69,7%; прибирання сміття – на 8,7%; утримання та ремонт житла – на 3,9%; водопостачання – на 0,8%; каналізація – на 0,7%.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦