Українцям донараховують десятки і навіть сотні тисяч гривень за газ. Такі рахунки приходять не всім.

За що, кому і скільки доведеться заплатити за газ, розповіли у матеріалі OBOZ.UA.

Раніше ми писали, що українців змусять декларувати купівлю доларів.

За що прийде космічний платіж та кому

Ціни на газ в Україні

Десятки тисяч гривень “донарахувань” приходять тим, у кого подряпини, отвори або якісь інші пошкодження на газовому лічильнику. Якщо ушкодження знайшов сам клієнт і доповів про це у газову службу, то йому все одно “світить” великий штраф.

Реальний випадок “донарахувань” за газ на Дніпропетровщині

Нафтогаз

У місті Кам’янське, що в Дніпропетровській області, суд ухвалив рішення на користь “Дніпропетровськгазу”. Тепер місцевий житель має виплатити 104 тисяч гривень штрафу, хоч він самостійно звернувся до Оператора ГТС у лютому 2023 року. Він поскаржився на пошкодження лічильника, але фахівці приїхали тільки через два тижні.

Представники оператора підтвердили пошкодження апарату, склали акт виявлення порушень, протокол про демонтаж та виписали направлення для проведення позачергової повірки та експертизи, а також не обійшлося без акту про порушення.

Як показала експертиза, лічильник був несправним через пошкодження. Через це комісія нарахувала ще 104 тисячі гривень за той період, коли прилад працював некоректно. Окрім штрафу, чоловік ще сплатив 2684 грн судового збору.

У Запоріжжі суд став на сторону газової служби

Лічильник на газ

24 жовтня у Запоріжжі суду зобов’язав місцевого жителя виплатити “Запоріжгазу” 107 тисяч гривень, які йому “донарахували” за пошкодження скла на лічильнику.

Комісія Оператора ГТС за результатами експертизи вирішила, що відбулося несанкціоноване втручання у лічильник, пошкодження його рахункового механізму – між корпусом лічильника і корпусом рахункового механізму є зазор (з правої верхньої сторони рахункового механізму і біля кронштейна для встановлення пломби), що з’явився через відгин металевого каркаса лічильника від корпусу лічильника. Мета таких дій, за словами представників газової служби, втрутитися у роботу лічильного механізму.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦