Його жартома прозвали “вбивцею Тесли”

Калініградський завод “Автотор” презентував модель першого російського електромобіля «Амбер» (Amber Yantar).

Серійне виробництво завод планує почати з 2025 року. Творці “вбивці Тесли” кажуть, що всі компоненти для цього “електродива” виробляються на території Росії.

Технічні деталі були розкриті дуже мало, але ми знаємо, що Amber Yantar буде дуже доступним і буде поставлятися з акумулятором на 25 кВт·год. Також автомобілісти зможуть брати акумулятори напрокат, а не купувати їх. Автомобіль розвиватиме максимальну швидкість 105 км/год.

Російські ЗМІ пишуть, що це лише “тестовий мул”, у серійного електромобіля дизайн буде зовсім іншим. Також зазначається, що при створенні кузова “Автотор” використовував деталі від Lada Vesta. Завод використовує прототип для випробування платформи та агрегатів.

Раніше: У росії зросла кількість злочинів через повернення “вагнерівців” з фронту

За даними ЗМІ, обсяг інвестицій у створення нового заводу, де випускатимуть електромобілі, становить 3,97 млрд рублів. Очікується, що виробничі потужності становитимуть до 50 тис. електрокарів на рік, причому нова модель буде повністю локалізована в Росії.

Дизайн прототипного російського електрокара вже викликав купу жартів навіть серед самих росіян, які порівнюють його з червоним бегемотом та публікують у соцмережах меми на цю тему.

.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦