У роботі мобільного оператора Київстар стався масштабний збій

Проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом з’явилися у клієнтів українського мобільного оператора Київстар. Нині недоступний навіть сайт оператора.

На своїй сторінці у Фейсбуці компанія оголосила, що працює над відновленням мережі.

“Сьогодні в нашій мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії працюють над усуненням проблеми. Приносимо абонентам вибачення за тимчасові складнощі та дякуємо за розуміння”, – йдеться у повідомленні.

Київстар порадив клієнтам скористатися послугою національного роумінгу. Однак з цим у користувачів теж виникли проблеми.

“На час усунення технічних складнощів, рекомендуємо абонентам користуватись можливостями послуги “національний роумінг”. Дякуємо за розуміння”, – такою була відповідь Київстару на коментарі клієнтів до свого допису.

Українці у коментарях пишуть: “Національний роумінг не працює”.

Також читайте: Що робити, якщо телефон впав у воду

У Мінцифри пояснили: користувачі “Київстару” не можуть перейти на іншого оператора через внутрішній роумінг внаслідок збою, який нині ще триває.

“Національний роумінг не працює через те, що мережа “Київстару” не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів внаслідок загального технічного збою”, — повідомила пресслужба відомства.

Тим часом “Дія” попередила у Фейсбуці, що українці, що зіткнулися з проблемою відсутності зв’язку мережі Київстар, можуть “подбати про документи в смартфоні”.

“Поки Kyivstar працює над усуненням проблеми, скористайтеся порадою: відкрийте застосунок Дія, доки ви підʼєднані до домашнього WiFi, щоб ваші документи були завантажені”, – йдеться у повідомленні.

Також, поки є проблеми у роботі оператора, можна скористатися мережею інших операторів мобільного зв’язку – без зміни сім-карт та тарифів.

Користувачам мобільних телефонів потрібно на гаджеті вимкнути автовибір мережі:

  • Android: Налаштування — Мобільна мережа (чи Підключення) — Оператор
  • iOS: Параметри — Стільникові дані — Вибір мережі

Потім знайдіть та виберіть доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL

Якщо під’єднатися не вдалося, спробуйте ще раз або виберіть іншу мережу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦