Ветеринари порадили уникати продуктів, які можуть вбити тварину

Собаки можуть бути справжніми ласунами та з’їдати усе, що вкладуть їм у пащу. Однак є низка продуктів, які особливо небезпечні для собак, і їх слід уникати за всяку ціну.

Ветеринари з Animalreport застерегли власників собак від їжі, яка можна значно зашкодити організмові пухнастого друга.

Цибуля, часник та приправи

Подібні продукти особливо токсичні для собак і можу викликати подразнення шлунково-кишкового тракту та пошкодження еритроцитів. Ознаки захворювання не завжди з’являються відразу і можуть виникнути через кілька днів.

Шоколад – отрута для собак. Він містить стимулятор під назвою теобромін (темний шоколад містить його найбільше), який може викликати ниркову недостатність.

Горіхи макадамі – містять токсин, який може впливати на м’язи та нервову систему вашої собаки, що призводить до слабкості, набряку кінцівок і до задишки.

Читайте також: Чи шкідливо дітям пити каву: що кажуть експерти

Кукурудза в качанах – потенційно може бути смертельною, якщо її з’їсть ваша собака. Хоча зерна кукурудзи перетравлюються собаками, її качани спричинити закупорювання кишківника вашого собаки.

Авокадо – ще одна отруйна їжа для собак. Рослини авокадо містять речовину під назвою персин, яка міститься в його листі, плодах і насінні та може викликати блювоту та діарею у собак.

Штучний підсолоджувач (ксиліт) – викликає вивільнення інсуліну в нашому організмі. Однак якщо ваша собака перетравлює один із цих підсолоджених продуктів, у неї може розвинутися гіпоглікемія, яка пов’язана з печінковою недостатністю та порушеннями згортання крові.

Алкоголь – має величезний вплив на собак навіть у невеликих дозах. Напій не тільки викликає інтоксикацію, як це відбувається у людей, але й може призвести до хвороби, діареї та навіть ураження центральної нервової системи.

Варені кістки – давати собаці сиру кістку для жування нормально, але за будь-яку ціну уникайте варених кісток. Вони можуть легко розколотися й у великих кількостях викликати закреп або, в гіршому випадку, перфорацію кишківника, яка може бути смертельною.

Виноград і родзинки – активний інгредієнт цих продуктів викликає токсикацію у собак та може спричинити серйозне пошкодження печінки та ниркову недостатність.

Що робити, якщо ваша собака з’їла щось із цього?

У разі вживання навіть невеликих кількостей ці речовини можуть бути смертельними, тому завжди дійте негайно та відведіть собаку до ветеринара.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦