Президент США Джо Байден закликав Конгрес виділити додаткове фінансування для України у розмірі 60 млрд доларів.

Під час виступу він сказав, що росії не можна дати перемогти Україну, бо диктатор владімір путін піде на країни НАТО, а це означає, що американські солдати будуть змушені йти на війну. Про це йдеться на сайті Білого дому.

Раніше ми розповідали, чому президент України Володимир Зеленський не став виступати у сенаті США.

Якщо Путін захопить Україну, солдати США воюватимуть з російськими

Байден - війна в Україні

За словами Байдена, лідери G7 та інші європейські друзі США готові продовжувати підтримувати Україну й надалі. Він не готовий відмовитися від цього, як і американський народ.

“Якщо Путін захопить Україну, він на цьому не зупиниться. Тут важливо бачити довгострокову перспективу. Він збирається продовжувати”, – сказав Байден, додавши, що російський президент атакує й інші країни. Якщо це буде країна з військового блоку НАТО, то американські солдати будуть залучені до бойових дій проти російських військових.

Голосування щодо фінансування для підтримки України

Говорячи про голосування щодо фінансування для підтримки України, Байден наголосив, що “історія суворо судитиме тих, хто відвернеться від справи свободи”. Тому він закликав Конгрес виділити 60 млрд доларів для України.

За словами американського лідера, США не можу дозволити путіну здобути перемогу, бо це в національних та міжнародних інтересах. Будь-яка перепона у допомозі Україні тільки зміцнює позиції диктатора РФ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦