Попередня причина смерті – вогнепальне поранення

У Підмосков’ї знайшли тіло колишнього депутата Верховної Ради України Іллі Ківи. Воно знаходилося в селищі Супонево Одинцовського району.

Як повідомили російські ЗМІ, тіло ексдепутата-зрадника знайшли в парку готелю «Велич Country Club» у Супоніво. На правій скроні у нього була різана рана, а на лівій частині обличчя – гематома.

Українські видання з посиланням на джерела повідомили, що ліквідацією зрадника в Росії зайнялися агенти СБУ і що Ківу ліквідували зі стрілецької зброї.

Згодом представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов підтвердив ліквідацію зрадника.

“Можемо підтвердити, що Кива – “всьо”. І така доля спіткає інших зрадників України, а також посіпак Путінського режиму”, – сказав він.

Читайте також: ЗСУ успішно контратакували на Авдіївському напрямку

Ківа був депутатом Верховної Ради від партії «Опозиційна платформа – За життя». У березні 2022 року його позбавили мандата. Від початку повномасштабного російського вторгнення Ківа перебрався до Росії.

У 2014 році Ківа був прихильником «Правого сектора» та виступав проти режиму президента Віктора Януковича. Однак, коли до влади прийшов Володимир Зеленський, Ківа поступово змінив свої погляди та почав говорити про мир з Росією. 2017 року він очолив Соціалістичну партію України. Від неї він у 2019-му балотувався у президенти, у першому турі набрав 0,03%.

Навесні 2022 року Ківа звинуватив українську владу в намірі вбити його та заявив про плани просити політичного притулку в Росії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦