Росія відправляє на війну нелегалів

Українські бійці Сил оборони на одному з напрямків фронту взяли у полон чергову партію російських бойовиків. Серед них виявився громадянин Непалу, який навіть не володів російською мовою.

Український журналіст Андрій Цаплієнко, який показав відео з полоненими, зауважив, що “солдату” 22 роки. Полонений стверджує, що навчався в одному з російських вишів.

Після закінчення навчання його мали вислати з Росії, однак запропонували можливість залишитися. Чоловік погодився та вже незабаром опинився у збройних силах РФ. ЗА це рішення йому пообіцяли платити 195 тисяч рублів щомісяця. Мобілізованого відправили до 70-го полку.

Читайте також: Київ платитиме по 30 тисяч мобілізованим

“Полонений окупант не говорить російською і дуже погано говорить англійською. Тому навряд чи він міг вступити до вишу, навіть російського. Продаж студентських віз через університети є корупційною складовою каналу нелегальної міграції на пострадянському просторі. Тобто, він, ймовірно, просто звичайний нелегал”, – зауважив Цаплієнко.

Згідно з інформацією журналіста, “Росія, схоже, знайшла ще одне джерело для поповнення своєї армії рабів”.

Цаплієнко також опублікував фото ще кількох російських бойовиків, які виявилися громадянами Непалу.

Він зауважив, що цих чоловіків змусили підписати контракт з Міноборони, проте вони переховуються.

  1. Кхадка Четендра, 29.04.1979 р.н., рядовий, гранатометник;
  2. Адікарі Юбрадж, 06.10.1979 р.н., рядовий, кулеметник;
  3. Бішвакарма Лал Бахадур, 08.05.1983 р.н., рядовий, старший стрілець;
  4. Бішвакарма Тілак Бахадур, 05.08.1989 р.н., рядовий, кулеметник;
  5. Кхадка Діпак, 26.07.1998 р.н., рядовий, гранатометник;
  6. Бхаттарай Лаксман, 26.07.1982 р.н., рядовий, кулеметник;
  7. Пахаді Джагадіш, 22.07.1984 р.н., рядовий, старший стрілець;
  8. Рахапал Сушант Кумар, 17.06.1992 р.н., рядовий, стрілець.

“Вони підписали контракт з Міноборони Росії в Москві, отримали по 195 тисяч рублів, приїхали до Ростова і втекли в невідомому напрямку. Зараз їх розшукують за статтею 337 КК РФ «самовільне залишення частини»”, — додав журналіст.

Тим часом за останніми даними аналітиків, в Україні на боці окупаційної армії воює 430 тисяч солдатів. Середній вік російських окупантів — 35-40 років.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦