Також планується покращити ЗРК “Бук” та С-300

В Україні розпочато роботу над модифікацією ракет для системи “Нептун”.

Як повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк у розмові з АрміяInform, нова версія зброї буде далекобійною, забезпечуючи значно більший радіус дії.

Гаврилюк не розкрив конкретних деталей щодо характеристик чи технічних параметрів модернізації, вказавши лише на активну роботу зі зміцнення системи протиповітряної оборони.

Він також наголосив, що в рамках цього процесу йде модернізація зенітно-ракетних комплексів “Бук” та С-300.

Заступник міністра оборони зазначив, що Головнокомандувач Збройних Сил України визначив низку важливих завдань, спрямованих на розширення можливостей оборонно-промислового комплексу.

Читайте також: Зеленський розповів про реальні втрати ЗСУ

Ці завдання включають виробництво різних категорій озброєння, військової техніки, ракет та боєприпасів. Максимальна локалізація виробництва в Україні стає пріоритетом, а до цього процесу будуть залучені як державні, так і приватні підприємства, включаючи ті, які виробляють товари подвійного призначення.

Довідково: РК-360МЦ “Нептун” — український береговий протикорабельний ракетний комплекс, розроблений в КБ “Луч”. Комплекс призначений для ураження надводних кораблів водотоннажністю до 5000 тонн на дальності до 280 км.

Технічні характеристики:

Ракетна система — крилата ракета, дальність польоту до 280 км. Швидкість 0,9 Маха.

Система наведення: інерціальна з активним радіолокаційним самонаведенням на кінцевому етапі польоту. Бойова частина: фугасна, 150 кг.

Бойове застосування

У ході російського вторгнення в Україну 2022 року комплекс “Нептун” був вперше застосований проти російських військових кораблів. 24 березня 2022 року українські військові ракетами “Нептун” потопили російський ракетний крейсер “Москва”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦