Лікарі пояснили, чому не можна відмовляти повністю від солодкого, та скільки продуктів з вмістом цукру можна вживати на день.

Дієтологиня Олеся Добрянська в Instagram пояснила, що десерти обов’язково повинні бути в раціоні людини, навіть якщо ви дотримуєтеся збалансованого і здорового харчування.

Чому не можна відмовляти повністю від солодощів

За її словами, солодощі одними з перших стають небажаними, коли люди худнуть або переходять на “ПП”. Але жорстка відмова від таких продуктів може спровокувати переїдання іншими продуктами, стрес, тривожні стани або ж людина може зірватися та почати невпинно їсти заборонене солодке.

Як стверджує дієтологиня, можна вживати усе, але важливо дотримуватися балансу. Якщо ви сидите на дієті, то потрібно дотримуватися кількох порад:

  • не їсти небажані продукти натщесерце;
  • їсти заборонені продукти після основного прийому їжі;
  • розбивайте солодощі на порції та на кілька днів;
  • не купуйте багато солодощів, щоб не було бажання все з’їсти одразу;
  • не заїдайте стрес ласощами.

Скільки солодкого можна їсти на день

Скільки солодкого можна їсти на день

Щоб ласощі не стали на заваді ідеальній фігурі, на день не можна їсти більше 10% від загальної кількості калорій. До прикладу, якщо ви харчуєтеся на 1600 калорій, то солодкого має бути тільки на 160 калорій.

Проте будь-які рекомендації треба підлаштовувати під власний організм, враховуючи індивідуальні особливості. Змінюйте звички крок за кроком і не вдавайтеся до жорстких обмежень.

Раніше ми писали, як врятуватись від головного болю, якщо під рукою нема пігулок.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦