У США винайшли та вже почали тестувати нові ліки проти раку.

Як повідомляє Sky News, ранні дослідження показали, що ліки AOH1996 можуть знищувати значні пухлини, залишаючи здорові клітини неушкодженими.

Препарат розроблявся 20 років і зараз проходить доклінічні дослідження в США.

Зазначається, що AOH1996 націлений на раковий варіант білка, який називається ядерним антигеном проліферуючих клітин (PCNA). PCNA має “критичне значення” для реплікації ДНК і відновлення всіх “пухлин, що розростаються”. У своїй мутованій формі PCNA стає унікальним для ракових клітин, що дозволяє AOH1996 націлюватися лише на них.

Над AOH1996 працює City of Hope, одна з найбільших американських організацій з дослідження та лікування раку. Професор Лінда Малкас, яка займається розробкою препарату, пояснила: “PCNA схожий на головний термінальний вузол авіакомпанії, що містить кілька виходів на літак. Дані свідчать про те, що PCNA унікально змінюється в ракових клітинах, і цей факт дозволив нам розробити препарат, який націлений лише на форму PCNA в ракових клітинах”.

Вона додала, що пігулка від раку схожа на сніжну бурю, вона “закриває ключовий вузол авіакомпанії, припиняючи всі польоти та вильоти лише для літаків, які перевозять ракові клітини”.

За даними дослідження, AOH1996 може й пригнічувати ріст пухлини. Ці таблетки ефективні в лікуванні клітин раку молочної залози, простати, мозку, яєчників, шийки матки, шкіри та легенів.

Раніше PCNA вважався «непридатним для лікування», і є надія, що цей прорив у майбутньому призведе до створення більш персоналізованих цільових ліків проти раку.

Препарат AOH1996 вважають багатонадійним, однак остаточні висновки щодо його застосування мають підтвердити клінічні випробування на людях, хворих на рак.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦