Музикант з Green Grey Дизель вважає це заважким завданням

Учасник українського гурту Green Grey, музикант Андрій Яценко, що відомий під сценічним ім’ям Diezel (Дизель) залишається російськомовним, хоча гурт останнім часом співає української.

Дизель нині служить в ЗСУ. Він каже, що звик думати й висловлювати думки російською.

В інтерв’ю youtube-проєкту “Слава+” музикант сказав: “Я намагаюся перейти на українську, але вже на другому запитанні переходжу на російську для того, щоб виразно пояснити думку”.

Однак він додав, що українську мову добре знає.

“Тобто та форма подачі, судячи з усього, та складання речень, до яких я звик у себе в голові, вона не зовсім личить українській мові. Тому я перевчаюся вибудовувати логічну побудову українською мовою, ніж говорити українською”, – пояснив артист.

Читайте також: Клон Олега Винника дав перше інтерв’ю

Андрій Яценко зізнався, що у побуті використовує українську мову понад 15 років: “Я в побуті, з дружиною своєю спілкуюся українською. І я, і вона російськомовні. Ми живемо разом близько 20 років разом і от приблизно років 15 ми говоримо одне з одним українською мовою, коли ми самі. Воно так легко, прикольно. Українська мова в побуті краща в спілкуванні, ніж російська”.

Що стосується публічного простору, у нього спрацьовує “якийсь перемикач”. “Але коли виходжу на вулицю, або з людьми зустрічаюся, чомусь не можу перемикнутися, висловити свою думку”, – спробував пояснити музикант.

Під час інтерв’ю він торкнувся скандалу з викладачкою Львівської політехніки Іриною Фаріон, яка не вважає українцями військовослужбовців, які не розмовляють українською.

На його думку, подібні особи намагаються “розділити країну на дві частини”.

“Тут додати нема чого. Я радий, що нарешті починають ставити крапки в таких справах”, – додав Дизель.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦