Маріанні Будановій діагностували важке отруєння металами

Дружина керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова Маріанна потрапила до лікарні з отруєнням важкими металами.

Як повідомило видання “Бабель”, Маріанна потрапила до лікарні з ознаками харчового отруєння. Схожі симптоми мали й кілька працівників ГУР.

Нині стан дружини голови ГУР стабілізовано, вона пройшла перший курс лікування.

“Ці речовини жодним чином не використовуються в побуті та військовій справі. Їхня наявність може вказувати на цілеспрямовану спробу отруєння конкретної людини”, – заявило джерело у ГУР для “Бабеля”.

Зазначається, що отруту вона вживала разом з їдою.

Джерело у ГУР додало: “Оскільки дружина Буданова маленька і має невелику вагу, проявилося у неї швидше”.

Читайте також: В ОП відреагували на статтю Time про “зраду” Зеленського

Нині правоохоронці розслідують цю справу як замах на життя жінки.

Головне управління розвідки у коментарі Радіо Свобода зазначило, що інформація від джерел правдива.

«Маріанна Олександрівна Буданова справді була отруєна важкими металами. Зараз вона проходить курс лікування, який вже завершується», – сказав представник ГУР Андрій Юсов.

Нагадаємо, Кирило Буданов розповів, що під час повномасштабного російського вторгнення його дружина залишилася в Україні та жила в його кабінеті задля безпеки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦