Новорічну ялинку оплатять меценати

Мер Києва Віталій Кличко оголосив, що головну новорічну ялинку країни в цьому році встановлять на Софійській площі.

За традицією, місто не буде витрачати власні кошти на прикрашання та установку ялинки. Замість цього це буде здійснено коштом меценатів. Столична влада пообіцяла дотримуватися й режиму економії електроенергії.

Рішення про місце встановлення ялинки було ухвалено на засіданні Ради оборони столиці. Однак, на відміну від минулого року, у зв’язку зі святкуванням Різдва за новоюліанським календарем, процес встановлення розпочнеться раніше — до 6 грудня.

Мер також наголосив на тому, що відповідальність за встановлення й обслуговування головної новорічної ялинки, а також всі ресурси й фінансове забезпечення, пов’язане з цим, покладено на ТОВ “ГЛОБАЛ-ДЕКОР”.

Приберуть ялинку з площі вже 10 січня.

Читайте також: Українське кіно, яке варто подивитись: 5 найкращих фільмів

Кличко додав: масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі не передбачено через врахування обставин пандемії.

Якщо райдержадміністрації міста планують святкові заходи, то вони повинні відбуватися в рамках правил безпеки та у місцях з укриттям, і при цьому не на бюджетні кошти міста Києва.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦