Здебільшого між чоловіком та жінкою у стосунках є різниця у віці. Тому науковці з’ясували, яка є найбільш прийнятною, а партнери почуваються у такому випадку щасливими.

Яка ідеальна різниця для створення сім’ї?

Коли йдеться про стосунки, то важливо враховувати еволюційну функцію людей. Психологи зазначають, що протягом життя не є однаковою здатність до відтворення роду чоловіка або жінки. Як відомо, жінка не може завагітніти після менопаузи, а чоловіки не мають біологічних обмежень щодо репродуктивних здібностей.

Інший важливий факт – жінки віддають перевагу чоловікам, які будуть брати участь у вихованні дітей. Їм важливі тривалі та віддані стосунки, які будуть вкладати кошти та час у нащадків. Тому часто старший чоловік обирає молодшу жінку, і навпаки.

Різниця у віці між чоловіком та жінкою

Згідно з дослідженнями, у середньому чоловік обирає жінку, яка на 2,5 роки менша за нього. При цьому жінки – на 3,5 роки старшого.

Яка прийнятна різниця у віці для чоловіків та жінок?

Дослідження показало, що у середньому чоловіки готові зав’язати стосунки з жінкою на 10 років молодшою або на 4,5 роки старшою. Шодо жінок, то вони погоджуються на стосунки з партнерами на 8 років старшими або на 5 років молодшими. Проте такі межі змінюються з роками.

Якщо чоловік старший, то він може прийняти й молодшу жінку. З іншого боку, жінки приймають молодших чоловіків, коли вони дорослішають.

Яка різниця у стосунках приносить щастя парі?

Ще одне дослідження показало, що за правильних обставин будь-які стосунки можуть бути щасливими. Проте чоловік і жінки почуваються щасливішими з молодшими партнерами, а не старшими. Але з віком задоволення шлюбом зменшується, як і тривалість шлюбу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦